Νηστίσιμα – Σαρακοστιανά

Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα
νηστίσιμα προϊόντα

Πλοκάμι Χταπόδι Μεγάλο

8,5817,91
Πλοκάμια από μεγάλο χταπόδι παραγουλιασμένα, κατεψυγμένα. Ενδείκνυται για συνταγές στη σχάρα, στο φούρνο και στην κατσαρόλα. Aποτελεί φυσική πηγή φωσφόρου, βιταμίνης Β12 και σιδήρου.

Torpeto γαρίδες με σουσάμι

29,50
Γαρίδες παναρισμένες με σουσάμι. Μια νοστιμιά που σίγουρα θα τονώσει τον ουρανίσκο και θα ανοίξει την όρεξή σας για το επόμενο πιάτο.

Ρύζι Παέγια 1Kgr

4,80
Το ρύζι ήρθε στην Ισπανία από την Ασία από το χέρι των Αράβων για να μείνει στη Βαλένθια, από όπου παίρνουμε το παραδοσιακό ρύζι για την Paella Olmeda Origenes. Από την ποικιλία Bahia / Senia, είναι ένας στρογγυλός κόκκος, μεσαίου μεγέθους, έχει απορρόφηση που διπλασιάζει το μέγεθός του. Η σύνθεσή του εγγυάται την κρεμώδη υφή των κόκκων μετά το μαγείρεμα και, το σημαντικότερο, την πλήρη απορρόφηση των γεύσεων. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν πολύ κατάλληλο κατά την προετοιμασία οποιασδήποτε παραδοσιακής συνταγής της Βαλένθια και ιδιαίτερα της περίφημης Paella. Συμβουλές για χρήση Θα πρέπει να μαγειρευτεί με δύο μέρη του νερού για ένα ρύζι. Ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Συνιστάται να αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά μετά το μαγείρεμα.

Πάστα Πράσινης Ελιάς με Αμύγδαλα 240gr

3,65
Ο εξαιρετικός συνδυασμός της φρεσκάδας της πράσινης ελιάς, ποικιλίας Χαλκιδικής, με τη λεπτή γεύση του αμύγδαλου, συμπληρώνεται με λίγο μαϊντανό, σκόρδο και ξίδι.

Πέρλες Φρούτα του πάθους 55gr

6,15
Φρούτα πάθους από τη Βραζιλία: Αυτό το τροπικό φρούτο - πλούσιο σε βιταμίνη C και πηγή πρωτεϊνών, ανόργανων συστατικών και υδατανθράκων - προέρχεται από το ίδιο φυτό και έχει ένα πολύ εντυπωσιακό και ιδιαίτερο λουλούδι: το λουλούδι του πάθους. Η εμφάνισή του είναι παρόμοια με ένα στεφάνι από αγκάθια, και όταν το έβλεπαν οι Ισπανοί άποικοι συσχετίζουν τα χαρακτηριστικά του με αυτά που χρησιμοποιούνται στη σταύρωση του Ιησού, ονομάζοντας τα φρούτα του ως φρούτα του πάθους. Γλυκό και δροσιστικό, το φρούτο του πάθους αποτελείται από αντιοξειδωτικά, ένα ελιξίριο νεότητας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάλυμμα μους σοκολάτας, για να τονίσει μια φρουτοσαλάτα, ως μια γλυκιά αντίθεση με ένα χοιρινό φιλέτο, και φυσικά ως διακόσμηση για οποιοδήποτε επιδόρπιο
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
επιλεγμένα κρασιά

Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα κρασιά
από τον ελληνικό αμπελώνα!

η igourmet επίσης προτείνει

Σάλτσα μαύρης τρούφας

14,69
Πολτός μαύρης τρούφας σε ηλιέλαιο

Πικάνια καπάκι κυλότου (Picanha) Black Angus Αμερικής

34,1438,27
Ένα από τα καλύτερα κομμάτια του πάνω μέρους του μηρού. Περισσότερο γνωστό στη Βραζιλιάνικη κουζίνα, το κομμάτι αυτό είναι κατάλληλο για ψήσιμο στη σούβλα στην σχάρα αλλά και στην κατσαρόλα. Τρόπος μαγειρέματος                                                             Ψητό            Κατσαρόλα           Τηγάνι            Έμμεσο ψήσιμο στα κάρβουνα

Πέρλες Βαλσάμικο Ξύδι 55gr

6,15
Τα φρέσκα μαργαριτάρια από ​​ξύδι βαλσάμικο της Modena είναι σφαίρες με απαλή και λεπτή υφή, που πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο με την έντονη γεύση τους. Το ξίδι Modena που χρησιμοποιούμε προέρχεται από μια ιταλική εταιρεία αιώνων που υπάρχει εδώ και αρκετές γενιές. Αυτό το ξίδι ανώτερης ποιότητας παρασκευάζεται από το γλεύκος σταφυλιών και όχι απλώς από το κρασί, και η περίοδος ωρίμανσής του είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όρο, δεδομένου ότι είναι τουλάχιστον 12 χρόνια. Τα μαργαριτάρια από βαλσάμικο ξύδι της Modena Fresh Pearls είναι το ιδανικό ντύσιμο για σαλάτες, κυνήγι ή σνακ.

Σουβλάκι κοτόπουλο με φιλέτο μπούτι

7,35
Σουβλάκι από Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου Εγχώριο χωρίς δέρμα.

OB Vegetable Spring Rolls 50gr

8,55
Είτε φουρνιστά, είτε τηγανιτά αποτελούν μια πανδαισία γεύσης για τους λάτρεις της υγεινής διατροφής που αγαπούν το καλό φαγητό. Γεμιστά με επιλεγμένα λαχανικά.

Γαρίδα No2 Αργεντινής 2 Kgr

30,95
Γαρίδες Αργεντινής κατεψυγμένες Νο 2.  

Χαμόν Iberico bellota σπάλα σε φέτες 50gr χωρίς γλουτένη

8,00
Λεπτές φέτες Χαμόν Από Ιβηρική Χοιρινή Σπάλα Ισπανίας χωρίς γλουτένη.

Ντολμαδάκια της Μαριάννας 200gr

4,60
Ετοιμα προς κατανάλωση. Τα Ντολμαδάκια της Μαριάννας παρασκευάζονται και συσκευάζονται με μεράκι και φροντίδα στο πιστοποιημένο με ISO2200:2005 εργαστήρι της Οικογένειας Καζάκη, στην νέα Γωνιά της Χαλκιδικής μόνο με τρυφερά Αμπελόφυλλα της Μαριάννας. Πάντα με την κλασική πατροπαράδοτη συνταγή με ρύζι καρολίνα και μυρωδικά όπως φρέσκος δυόσμος, άνιθος, μαϊδανός κτλ. χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα.  

Γλυκιά κολοκυθόπιτα της Μαριάννας

11,00
Παραδοσιακή συνταγή κολοκθόπιτας με φύλλο απλωμένο στο χέρι, και γλυκιά, κίτρινη κολοκύθα. Συσκευάζεται απο το συνεταιρισμό γυναικών ¨Γωνιάτισσες" στην Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής.  
το blog της igourmet

συνταγές, συμβουλές, ιδέες…