Νηστίσιμα – Σαρακοστιανά
Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα
νηστίσιμα προϊόντα
Φάβα (Λαθούρι) 500gr
Η θρεπτική αξία των φασολιών διαφαίνεται και από την έκφραση <<κρέας του φτωχού>>, που χρησιμοποιείται.
Ειδικότερα, τα ξερά φασόλια περιέχουν υδατάνθρακες (60%) και πρωτεϊνες (17%).
Η φασολάδα ήταν το εθνικό μας φαγητό. Με την πάροδο όμως του χρόνου, έχει αντικατασταθεί από άλλα τροφιμα με μικρότερη βέβαια διατροφική αξία.
Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Εκτός από κύριο γεύμα μπορούν να συνδιαστόυν σε σαλάτες με άλλα υλικά με υπέροχο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.
Ενέργεια | 1258 kj / 300 kcal |
Λιπαρά | 2,0 gr |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0,4 gr |
Υδατάνθρακες | 30,2 gr |
Εκ των οποίων Σάκχαρα | 1,3 gr |
Εδώδιμες Ινες | 29,9 gr |
Πρωτεΐνες | 25,4 gr |
Αλάτι | 0,01 gr |
Σάλτσα μαύρης τρούφας 5%
Κρέμα μαύρης τρούφας 5%, εξαιρετικής ποιότητας.
Torpeto γαρίδες με σουσάμι
Γαρίδες παναρισμένες με σουσάμι.
Μια νοστιμιά που σίγουρα θα τονώσει τον ουρανίσκο και θα ανοίξει την όρεξή σας για το επόμενο πιάτο.
Πάστα Αλμάδας 225gr
Η μοναδική φρουτώδης γεύση της αλμάδας Χαλκιδικής, την κάνει περιζήτητη από τους λάτρεις της ελιάς.
Με την πάστα της δημιουργείτε υπέροχα ορεκτικά, σάλτσες ζυμαρικών και dressings.
Μουστάρδα Dijon 200gr
Η μουστάρδα αυτή, είναι μία από τις αποκλειστικές σπεσιαλιτέ στη σειρά προϊόντων του οίκου Clovis. Η κρασάτη γεύση, η γεμάτη και μεταξωτή υφή της είναι πολύ χαρακτηριστικά. Η αυθεντικότητά της απορρέει από την ευγένεια των υλικών της, ειδικά από το ξίδι Καμπανίας, καθώς και από το απόσταγμα καμπανίτη οίνου. Η χρήση της μπορεί να γενικευθεί σε όλα τα καρυκεύματα.
Iδανική για τη συνοδεία κρέατος, καθώς και για το μίγμα οποιουδήποτε τύπου λαδόξιδου. Η μουστάρδα σαμπάνιας Reims υπάρχει κάτω από την επωνυμία Clovis από το 1976, αλλά δημιουργήθηκε πολύ νωρίτερα από τον κ. Seizelet, σε μια μονάδα παραγωγής κοντά στο Epernay και πουλιόταν με τη μάρκα Florida, η οποία μετονομάστηκε για να θυμίζει τη καταγωγή της από την γαλλική Καμπανία. O Clovis ήταν ο πρώτος βασιλιάς των Φράγκων που βαφτίστηκε στη πόλη της Reims.
Vegetable Spring Rolls 15gr
Είτε φουρνιστά, είτε τηγανιτά αποτελούν μια πανδαισία γεύσης για τους λάτρεις της υγεινής διατροφής που αγαπούν το καλό φαγητό.
Γεμιστά με επιλεγμένα λαχανικά.
Γαρίδα No3 Αργεντινής 2 Kgr
Γαρίδες Αργεντινής κατεψυγμένες Νο 3.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
επιλεγμένα κρασιά
Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα κρασιά
από τον ελληνικό αμπελώνα!
η igourmet επίσης προτείνει
Κεμπάπ Πολίτικο
Κεμπάπ Πολίτικο
Παραδοσιακή Συνταγή
Μπιφτέκι βουβαλίσιο
Παρασκευασμένα από κρέας Ελληνικού Βούβαλου μεγαλωμένα στην λίμνη Κερκίνη.
Μέση ανάλυση θρεπτικών συστατικών ανά 100 gr
Ενέργεια | 753 kj / 180Kcal |
Πρωτεΐνες | 16 gr |
Υδατάνθρακες Εκ των οποίων σάκχαρα | 6,4 gr 0,1 gr |
Λιπαρά Εκ των οποίων κορεσμένα μονοακόρεστα πολυακόρεστα | 10 gr 4,7 gr 3,9 gr 1,7 gr |
Αλάτι | 1,9 gr |
Κιμάς Μοσχαρίσιος (Ελιά) 500gr Γαλλίας
Κιμάς από ελιά ή σπάλα μόσχαρίσια άπαχος.
Κιμάς Μοσχαρίσιος (λάπα) 500gr Γαλλίας
Κιμάς από λάπα μόσχαρίσια με λίγο λίπος, (για μπιφτέκια).
Salsiccia Toscana
Φρέσκο Λουκάνικο Τοσκάνης Π.Ο.Π.
Πικάνια καπάκι κυλότου (Picanha) Black Angus Αμερικής
Ένα από τα καλύτερα κομμάτια του πάνω μέρους του μηρού.
Περισσότερο γνωστό στη Βραζιλιάνικη κουζίνα, το κομμάτι αυτό είναι κατάλληλο για ψήσιμο στη σούβλα στην σχάρα αλλά και στην κατσαρόλα.
Τρόπος μαγειρέματος
Ψητό Κατσαρόλα Τηγάνι Έμμεσο ψήσιμο στα κάρβουνα




το blog της igourmet
συνταγές, συμβουλές, ιδέες…