Συνταγές

Καρέ αρνιού με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και βότανα

ΥΛΙΚΑ

2 Παϊδάκια αρνιού καθαρισμένα (Γαλλικής Κοπής)
4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
80 γρ, φιστίκι Αιγίνης καθαρισμένο και ψημένο
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
20 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Αποξηραμένο δενδρολίβανο
Θυμάρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καρέ αρνιού με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και βότανα

Εκτέλεση

Προετοιμασία κρέατος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βάζουμε στο κρέας αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για πέντε λεπτά, πρώτα από την παχιά πλευρά και αφήνουμε να κρυώσει.

Προετοιμασία κρούστας

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το κουκουνάρι και το φιστίκι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά, τη μουστάρδα, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια υφή πάστας. Απλώνουμε την πάστα σε όλο το αρνί, ειδικά από την πλευρά της πέτσας.

Ψήσιμο

Τοποθετούμε το αρνί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!!

Προτεινόμενα προϊόντα

Μουστάρδα Dijon 200gr

3,30
Η μουστάρδα αυτή, είναι μία από τις αποκλειστικές σπεσιαλιτέ στη σειρά προϊόντων του οίκου Clovis. Η κρασάτη γεύση, η γεμάτη και μεταξωτή υφή της είναι πολύ χαρακτηριστικά. Η αυθεντικότητά της απορρέει από την ευγένεια των υλικών της, ειδικά από το ξίδι Καμπανίας, καθώς και από το απόσταγμα καμπανίτη οίνου. Η χρήση της μπορεί να γενικευθεί σε όλα τα καρυκεύματα. Iδανική για τη συνοδεία κρέατος, καθώς και για το μίγμα οποιουδήποτε τύπου λαδόξιδου. Η μουστάρδα σαμπάνιας Reims υπάρχει κάτω από την επωνυμία Clovis από το 1976, αλλά δημιουργήθηκε πολύ νωρίτερα από τον κ. Seizelet, σε μια μονάδα παραγωγής κοντά στο Epernay και πουλιόταν με τη μάρκα Florida, η οποία μετονομάστηκε για να θυμίζει τη καταγωγή της από την γαλλική Καμπανία. O Clovis ήταν ο πρώτος βασιλιάς των Φράγκων που βαφτίστηκε στη πόλη της Reims.