ΥΛΙΚΑ
2 Παϊδάκια αρνιού καθαρισμένα (Γαλλικής Κοπής)
4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
80 γρ, φιστίκι Αιγίνης καθαρισμένο και ψημένο
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
20 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Αποξηραμένο δενδρολίβανο
Θυμάρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καρέ αρνιού με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και βότανα
Εκτέλεση
Προετοιμασία κρέατος
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βάζουμε στο κρέας αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για πέντε λεπτά, πρώτα από την παχιά πλευρά και αφήνουμε να κρυώσει.
Προετοιμασία κρούστας
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το κουκουνάρι και το φιστίκι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά, τη μουστάρδα, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια υφή πάστας. Απλώνουμε την πάστα σε όλο το αρνί, ειδικά από την πλευρά της πέτσας.
Ψήσιμο
Τοποθετούμε το αρνί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!!