ΥΛΙΚΑ
6 Κοπανάκια (μπουτι) κοτόπουλου
1/4 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. μέλι
1/2 λεμόνι (χυμός)
2 κ.σ μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. λευκό κρασί
φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικό)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το βαλσάμικο, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι κι έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε καλά τα μπουτάκια μας, πασπαλίζουμε από πάνω το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα καλύπτουμε με μεμβράνη.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ένα δίωρο περίπου.
Τέλος, αφαιρούμε την μεμβράνη, σκεπάζουμε από πάνω με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC, για περίπου 40 λεπτά.
Μπορείτε να συνοδεύσετε με μανεστράκι, πατάτες φούρνου, οτιδήποτε επιθυμείτε.
Καλή επιτυχία!!!!