Συνταγές

Συνταγή Pasta salmon

Συστατικά

250 γρ. Φρέσκα Ζυμαρικά Garganelli
400 γρ. καπνιστό σολομό σε κομματάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
40 γρ. βότκα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
πέρλες λάιμ
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει απευθείας απο την κατάψυξη για 2-3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει, ρίχνουμε τον σολομό σε κομματάκια, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και φροντίζουμε να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια.

Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο συνεχίζουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι.

Σβήνουμε με βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.

Τέλος, προσθέτουμε την κάππαρη, τον άνηθο, τις πέρλες λάιμ, την παρμεζάνα και το πιπέρι.

αγόρασε όλα τα υλικά της συνταγής σε πακέτο!

τα προϊόντα του μενού

Γαρίδες Torbedos

9,10
Γαρίδα παναρισμένη σε μείγμα βουτύρου τεμπούρα. Έντεχνο σμίξιμο θάλασσας και γής.

Πέρλες Λάϊμ & Λεμόνι 55gr

6,15
Ένα νόστιμο και πρωτοποριακό συστατικό εμπνευσμένο από την πρωτοποριακή τεχνική «σφαιροποίησης». H Pescaviar επιτρέπει αυτήν την τεχνική, που μέχρι στιγμής χρησιμοποιείται μόνο από τους πιο γνωστούς σεφ, να είναι διαθέσιμη σε όλους. Αυτά τα υπέροχα ομοιόμορφα και φωτεινά μαργαριτάρια είναι ελκυστικές σφαίρες που εκπλήσσουν με τις αλμυρές και γλυκές γεύσεις του μία φορά στο στόμα. Υποβάλλονται σε επεξεργασία χωρίς χρωστικές, συντηρητικά ή τεχνητά αρώματα. Φαινομενικά υπερβολικό και ευέλικτο, τα φρέσκα μαργαριτάρια είναι κάτι περισσότερο από μία φορά το χρόνο. Εξαιρετικό για κοκτέιλ, έμφαση σε ορεκτικά, κρέας ή ψάρι, ή ως καλύμματα για επιδόρπια αυτά τα φρέσκα μαργαριτάρια λειτουργούν ταυτόχρονα ως γαρνιτούρα και καρυκεύματα. Με τα φρέσκα μαργαριτάρια μπορείτε να προσθέσετε μια λάμψη της γοητείας και της γοητείας σε κάθε γιορτή

Ροζέ “Κλέφτρα Κίσσα” 2019

12,00
Φινετσάτο κρασί με απαλό αλλά λαμπερό ροζέ χρώμα, και αρώματα τροπικών φρούτων και άγριας φράουλας. Ευχάριστο και ισορροπημένο στο στόμα, με χαρακτηριστική φυτικότητα και μακρά, πικάντικη επίγευση. ΤΥΠΟΣ: Ροζέ Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Merlot 70% – Cabernet Sauvignon 30% ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ:  Αμπελώνες Κτήματος Γ. Κοκοτού, Σταμάτα Αττικής, σε υψόμετρο 450 μέτρα ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  Σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με ελεγχόμενη θερμοκρασία, 16-18ºC για 15-18 ημέρες. ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Περιορίζεται σε 5.500 φιάλες ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ:  Φινετσάτο κρασί με απαλό αλλά λαμπερό ροζέ χρώμα, και αρώματα τροπικών φρούτων και άγριας φράουλας. Ευχάριστο και ισορροπημένο στο στόμα, με χαρακτηριστική φυτικότητα και μακρά, πικάντικη επίγευση. ΑΡΜΟΝΙΑ: Ιδανικό για συνδυασμό με λαδερά φαγητά, ριζότο μανιταριών και σουφλέ λαχανικών. Πίνεται ευχάριστα και σαν απεριτίφ. Σερβίρεται στους 8-10οC. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΩΣΗ:  1-2 έτη