Συστατικά
250 γρ. Φρέσκα Ζυμαρικά Garganelli
400 γρ. καπνιστό σολομό σε κομματάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
40 γρ. βότκα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
πέρλες λάιμ
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει απευθείας απο την κατάψυξη για 2-3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει, ρίχνουμε τον σολομό σε κομματάκια, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και φροντίζουμε να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο συνεχίζουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι.
Σβήνουμε με βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.
Τέλος, προσθέτουμε την κάππαρη, τον άνηθο, τις πέρλες λάιμ, την παρμεζάνα και το πιπέρι.