Νηστίσιμα – Σαρακοστιανά
Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα
νηστίσιμα προϊόντα
Μουστάρδα Hot English 200gr
Η µουστάρδα ντιζόν με πιπερία εσπελέτ αλλά Αγγλική του οίκου Beufor είναι φυσικά κάτι αναπόφευκτα κλασικό για όλες τις κουζίνες και σε κάθε τραπέζι! Χαρακτηρίζεται από την πολύ υψηλή περιεκτικότητά της σε κόκκους µουστάρδας και από την αψάδα της αυθεντικής γεύσης της πιπεριάς εσπελετ. Η µουστάρδα αυτή υπόσχεται µια δυνατή και γεµάτη γεύση. Χρησιµοποιείται ευρύτατα και υιοθετείται ιδιαίτερα σε διαφορετικές ζεστές χρήσεις.
Η µουστάρδα πάντα παραγόταν µε το χέρι. Από το 1850 και µετά οι τεχνικές άλλαξαν. Με την έναρξη της βιοµηχανικής επανάστασης, εµφανίστηκε η µηχανική παραγωγή. Ένας παραγωγός έφτιαξε µια µηχανή που άλεθε, διαχώριζε και κοσκίνιζε ταυτόχρονα. Χάρη στο µύλο, ένας άνθρωπος µπορούσε να φτιάξει 50 κιλά µουστάρδα τη µέρα αντί για 16 ή 17 κιλά µε το χέρι. Από το εργαστήριο περάσαµε στο εργοστάσιο που οι µηχανές του ήταν ατµοκίνητες.
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 1 Ltr “Βοττική”
Το Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο «Βοττική» παράγεται από καρπό ελιάς των ποικιλιών πρασινολιά και καρυδολιά, που καλλιεργούμε στους ιδιόκτητους ελαιώνες μας στους λόφους της κεντρικής Χαλκιδικής, στην ευρύτερη περιοχή Πολυγύρου. Σημειώστε πως για την δημιουργία της «Βοττικής» χρησιμοποιούνται πράσινες ελιές, κάτι που ενισχύει τα αρωματικά χαρακτηριστικά αυτού του λαδιού.
Ντολμαδάκια ΒΙΟ της Μαριάννας 300gr
Τα Βιολογικά ντολμαδάκια της Μαριάννας είναι ντολμαδάκια χωρίς κιμά. ενώ ο χυμός λεμονιού είναι φρεσκοστυμμένος. Δεν περιέχουν κανένα συντηρητικό.
Πάστα Αλμάδας 225gr
Η μοναδική φρουτώδης γεύση της αλμάδας Χαλκιδικής, την κάνει περιζήτητη από τους λάτρεις της ελιάς.
Με την πάστα της δημιουργείτε υπέροχα ορεκτικά, σάλτσες ζυμαρικών και dressings.
CRAB N’SHRIMPS 30gr
Κέλυφος από μίνι καβούρι γίνεται πιάτο για την ψύχα του, μαζί με γαρίδα και λαχανικά.
Ένα κομψοτέχνημα της φύσης που ενώθηκε με την φαντασία του ανθρώπου.
Torpeto γαρίδες με σουσάμι
Γαρίδες παναρισμένες με σουσάμι.
Μια νοστιμιά που σίγουρα θα τονώσει τον ουρανίσκο και θα ανοίξει την όρεξή σας για το επόμενο πιάτο.
Σάλτσα μαύρης τρούφας
Πολτός μαύρης τρούφας σε ηλιέλαιο
Πάστα Πράσινης Ελιάς με Αμύγδαλα 240gr
Ο εξαιρετικός συνδυασμός της φρεσκάδας της πράσινης ελιάς, ποικιλίας Χαλκιδικής, με τη λεπτή γεύση του αμύγδαλου, συμπληρώνεται με λίγο μαϊντανό, σκόρδο και ξίδι.
Πίττες για Σουβλάκια 750gr
Μεγάλες χειροποίητες πίττες για σουβλάκια χωρίς συντηρητικά.
Φασόλια Λάρισας 500gr
Η θρεπτική αξία των φασολιών διαφαίνεται και από την έκφραση <<κρέας του φτωχού>>, που χρησιμοποιείται.
Ειδικότερα, τα ξερά φασόλια περιέχουν υδατάνθρακες (60%) και πρωτεϊνες (17%).
Η φασολάδα ήταν το εθνικό μας φαγητό. Με την πάροδο όμως του χρόνου, έχει αντικατασταθεί από άλλα τροφιμα με μικρότερη βέβαια διατροφική αξία.
Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Εκτός από κύριο γεύμα μπορούν να συνδιαστόυν σε σαλάτες με άλλα υλικά με υπέροχο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.
Ενέργεια | 1258 kj / 300 kcal |
Λιπαρά | 2,0 gr |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0,4 gr |
Υδατάνθρακες | 30,2 gr |
Εκ των οποίων Σάκχαρα | 1,3 gr |
Εδώδιμες Ινες | 29,9 gr |
Πρωτεΐνες | 25,4 gr |
Αλάτι | 0,01 gr |
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
επιλεγμένα κρασιά
Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα κρασιά
από τον ελληνικό αμπελώνα!
η igourmet επίσης προτείνει
Croissant Κανέλας Βουτύρου 100gr (6 Τεμ)
Οδηγίες Χρήσης: Απόψυξη των Croissant 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για περιπου 18 λεπτά.
Tortellini alla bolognese
Γεμιστά με γέμιση μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας
Ρύζι Καρολίνα Θεσσαλονίκης 500gr
Ιδανικό ρύζι για γεμιστά.
Υψηλή ποιότητά με την αναμφισβήτητη διατροφική αξία.
Πλούσιο σε K, Mg, Pb, Fe και βιταμίνες Β και Ε.
Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια | 345 kcal |
Λιπαρά | 0,5 gr |
Υδατάνθρακες | 78 gr |
Φυτικές Ινες | 0,38 gr |
Πρωτεΐνες | 7,2 gr |
Μουστάρδα με κόκκους 200gr
Η µουστάρδα ντιζόν του οίκου Beaufor είναι φυσικά κάτι αναπόφευκτα κλασικό για όλες τις κουζίνες και σε κάθε τραπέζι! Χαρακτηρίζεται από την πολύ υψηλή περιεκτικότητά της σε κόκκους µουστάρδας. Η µουστάρδα αυτή υπόσχεται µια δυνατή και γεµάτη γεύση. Χρησιµοποιείται ευρύτατα και υιοθετείται ιδιαίτερα σε διαφορετικές ζεστές χρήσεις.
Η µουστάρδα πάντα παραγόταν µε το χέρι. Από το 1850 και µετά οι τεχνικές άλλαξαν. Με την έναρξη της βιοµηχανικής επανάστασης, εµφανίστηκε η µηχανική παραγωγή. Ένας παραγωγός έφτιαξε µια µηχανή που άλεθε, διαχώριζε και κοσκίνιζε ταυτόχρονα. Χάρη στο µύλο, ένας άνθρωπος µπορούσε να φτιάξει 50 κιλά µουστάρδα τη µέρα αντί για 16 ή 17 κιλά µε το χέρι. Από το εργαστήριο περάσαµε στο εργοστάσιο που οι µηχανές του ήταν ατµοκίνητες.
Σουβλάκι Κοτομπεϊκον 10 Τεμ
Σουβλάκι από Στήθος κοτόπουλο τυλιγμένο σε μπέικον 120 gr.
Σάλτσα μαύρης τρούφας 5%
Κρέμα μαύρης τρούφας 5%, εξαιρετικής ποιότητας.
Μπριζόλα Χοιρινή Λαιμού Με Οστό
Μπριζόλα Χοιρινή Λαιμού 350gr με οστό.
Τραγανά πουγκιά με θαλασσινά CC 1Kgr
Τραγανό πουγκί δεμένο με πράσο.
Κρύβει ένα μαγικό συνδυασμό θαλασσινών με λαχανικά.
Ντολμαδάκια ΒΙΟ της Μαριάννας 300gr
Τα Βιολογικά ντολμαδάκια της Μαριάννας είναι ντολμαδάκια χωρίς κιμά. ενώ ο χυμός λεμονιού είναι φρεσκοστυμμένος. Δεν περιέχουν κανένα συντηρητικό.
το blog της igourmet
συνταγές, συμβουλές, ιδέες…