Συνταγές

Ρεβίθια Φούρνου στο Πήλινο

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό ρεβίθια  Κτήμα Αγρότη
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
1 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Βοττική
1 κουταλιά σόδα
1 φύλλο δάφνης
6 φλιτζάνια νερό
χυμό 1 λεμονιού
Λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη (4-5 κομμάτια)

Μανιτάρια φρέσκα

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλάκια αλάτι

πιπέρι
1 φλιτζάνι αλεύρι για το σφράγισμα του πήλινου σκεύους ή της γάστρας

ΡΕΒΙΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είναι μια συνταγή εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία. 

Βάζουμε σε δοχείο τα ρεβίθια και τα καλύπτουμε με χλιαρό νερό.Τους ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε από το βράδυ μέχρι το πρωί στο νερό. Τα στραγγίζουμε, και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με σόδα. Τα αφήνουμε για 1/2 ώρα.  Μετά τα πλένουμε 3-4 φορές και τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος με καπάκι ή σε γάστρα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια -τα στρώνουμε πάνω από τα ρεβίθια- προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα τα μανιτάρια και το σκορδάκι (λιωμένο) περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, και τα καλύπτουμε με νερό να σκεπαστούν (υπολογίζουμε το νερό να είναι δύο δάχτυλα πάνω από τα ρεβίθια).

Φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι με αλεύρι και νερό, και σφραγίζουμε με το ζυμάρι το καπάκι με το χείλος του σκεύους ή της γάστρας, ώστε να μη φεύγει ο ατμός. Τα ψήνουμε στον ηλεκτρικό φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (180°C) για 6 ώρες.

 

Καλή επιτυχία !!

Προτεινόμενα προϊόντα