Συνταγές

Ρεβίθια Φούρνου στο Πήλινο

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό ρεβίθια  Κτήμα Αγρότη
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
1 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Βοττική
1 κουταλιά σόδα
1 φύλλο δάφνης
6 φλιτζάνια νερό
χυμό 1 λεμονιού
Λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη (4-5 κομμάτια)

Μανιτάρια φρέσκα

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλάκια αλάτι

πιπέρι
1 φλιτζάνι αλεύρι για το σφράγισμα του πήλινου σκεύους ή της γάστρας

ΡΕΒΙΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είναι μια συνταγή εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία. 

Βάζουμε σε δοχείο τα ρεβίθια και τα καλύπτουμε με χλιαρό νερό.Τους ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε από το βράδυ μέχρι το πρωί στο νερό. Τα στραγγίζουμε, και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με σόδα. Τα αφήνουμε για 1/2 ώρα.  Μετά τα πλένουμε 3-4 φορές και τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος με καπάκι ή σε γάστρα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια -τα στρώνουμε πάνω από τα ρεβίθια- προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα τα μανιτάρια και το σκορδάκι (λιωμένο) περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, και τα καλύπτουμε με νερό να σκεπαστούν (υπολογίζουμε το νερό να είναι δύο δάχτυλα πάνω από τα ρεβίθια).

Φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι με αλεύρι και νερό, και σφραγίζουμε με το ζυμάρι το καπάκι με το χείλος του σκεύους ή της γάστρας, ώστε να μη φεύγει ο ατμός. Τα ψήνουμε στον ηλεκτρικό φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (180°C) για 6 ώρες.

 

Καλή επιτυχία !!

Προτεινόμενα προϊόντα

Ρεβίθια Λάρισας 500gr

2,20
To ρεβίθι είναι μια παραδοσιακή καλλιέργεια στη χώρα μας. Είναι όσπριο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεϊνη(20-28%), υδατάνθρακες (50-55%), λάδι (4-7%), βιταμίνες. Γι΄αυτό η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη. H πρωτεϊνη του ρεβιθιού περιέχει όλα τα αμινιξέα (σε άριστη αναλογία) που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και ιδιαίτερα είναι πλούσιο σε αμινοξύ μεθειονίνη γι' αυτό κατατάσεται στις πλήρεις πρωτεϊνες όπως οι πρωτεϊνες του κρέατος, γάλακτος κ.λ.π. Τα ρεβίθια τρώγονται βραστά ή μαγειρευτά σαν όσπρια ή καβουρντισμένα σαν ξηροί καρποί (τα γνωστά στραγάλια). Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια 1402 kj / 335 kcal
Λιπαρά 5,0 gr
Εκ των οποίων κορεσμένα 0,9 gr
Υδατάνθρακες 40,6 gr
Εκ των οποίων Σάκχαρα 2,4 gr
Εδώδιμες Ινες 21,1 gr
Πρωτεΐνες 21,3 gr
Αλάτι 0,11 gr
Εκτός από κύριο γεύμα μπορούν να συνδιαστόυν σε σαλάτες με άλλα υλικά με υπέροχο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 1 Ltr “Βοττική”

8,00
Το Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο «Βοττική» παράγεται από καρπό ελιάς των ποικιλιών πρασινολιά και καρυδολιά, που καλλιεργούμε στους ιδιόκτητους ελαιώνες μας στους λόφους της κεντρικής Χαλκιδικής, στην ευρύτερη περιοχή Πολυγύρου.    Σημειώστε πως για την δημιουργία της «Βοττικής» χρησιμοποιούνται πράσινες ελιές, κάτι που ενισχύει τα αρωματικά χαρακτηριστικά αυτού του λαδιού.