Κρέατα

Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα
κρέατα εξαιρετικής ποιότητας

 

Λάπα (Flank) Black Angus Αμερικής

28,0630,45
Ένα κομμάτι χωρίς λίπος, μεμβράνες και κόκαλα που προέρχεται από το κάτω μέρος της κοιλιάς. Nόστιμο κομμάτι. Κυρίως χρησιμοποιείται για fajitas (ένα πολύ διαδεδομένο πιάτο της μεξικάνικης κουζίνας) και πρέπει να κοπεί κόντρα σε μικρές λωρίδες. Για μεγαλύτερη τρυφερότητα προτείνεται να μαριναριστεί όταν μαγειρευτεί στη σχάρα, στο τηγάνι ή στο φούρνο. Τρόπος μαγειρέματος                                                         Κάρβουνο        Τηγάνι         Κάπνισμα            Φούρνο          sous vide

Σουβλάκι Κοτομπεϊκον 10 Τεμ

9,50
Σουβλάκι από Στήθος κοτόπουλο τυλιγμένο σε μπέικον 120 gr.

Σουβλάκι κοτόπουλο με φιλέτο μπούτι

7,35
Σουβλάκι από Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου Εγχώριο χωρίς δέρμα.

Tomahawk Black Angus Αυστραλίας

51,7269,53
Το όνειρο κάθε ψήστη. Σπαλομπριζόλα Γαλλικής κοπής από μοσχάρι Angus. Εχει πάρει το όνομά της από το χαρακτηριστικό μακρύ κόκαλο το οποίο θυμίζει το τσεκούρι "tomahawk" Υπέροχη Μπριζόλα, χυμώδες, πλούσια σε γεύση, ένα από τα πιο τρυφερά και ζουμερά κομμάτια του βοδινού Τρόπος μαγειρέματος                                            Κάρβουνο        Τηγάνι         Κάπνισμα            Φούρνο

Σεφταλιά Κυπριακή 6 Τεμ

4,20
Η σεφταλιά είναι ένα δημοφιλές παραδοσιακό κυπριακό φαγητό. Αποτελείται από μείγμα χοιρινού κιμά, ψιλοκομμένου κρεμμυδιού, μαϊντανού, κανέλας, αλάτι, κύμινου (στην κυπριακή διάλεκτο αρτυσιά) και μαύρο πιπέρι. Τυγχάνει της ίδιας μεταχείρισης με τα σουβλάκια, αφού όταν ψηθούν, τότε μπαίνουν σε ζεστή κυπριακή πίτα μαζί με κομμένη ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι, λεπτοκομμένο λάχανο και μαϊντανό. Απαραίτητα στην πίτα τοποθετείται και μισό λεμόνι.

Σουβλάκι Χοιρινό Χειροποίητο

6,60
Σουβλάκι χειροποίητο 100gr από λαιμό χοιρινό.

Ribeye Wagyu AUS Σπαλομπριζόλα άνευ οστού

444,95
  • Eνα από τα καλύτερα κομμάτια του ζώου
  • Είναι χυμώδες, πλούσιο σε γεύση, ένα από τα πιο τρυφερά και ζουμερά κομμάτια του βοδινού
  • Διατίθεται κατεψυγμένο.
η igourmet επίσης προτείνει

Tortelloni giganti astice e granchio

23,10
Γεμιστά με αστακό και καβούρι

Πάστα Ελιάς Καλαμών με λεμόνι και Κόλιανδρο 195gr

3,40
Έχει τις ρίζες του στην παράδοση αλλά δίνει έναν νέο αέρα στην αγαπημένη ελιά Καλαμών για μια σειρά γευστικών παραλλαγών είτε μόνος του είτε σαν συνοδευτικό για μεγάλη ποικιλία πιάτων. Είναι βιολογικό προϊόν, πιστοποιημένο από τη ΒΙΟ HELLAS.

Μπριζόλα με φιλέτο (T-Bone) Black Angus Αμερικής

18,8336,93
Η μπριζόλα T-Bone παίρνει το όνομα της από το σχήμα «Τ» των κοκάλων που την απαρτίζουν  Αυτές οι δύο μπριζόλες σε μία θα ικανοποιήσουν την όρεξή κάθε εραστή της μπριζόλας, με το φιλέτο από τη μία πλευρά και την ζουμερή μπριζόλα στην άλλη. Δεν θα μείνετε απογοητευμένοι! Διατίθεται κατεψυγένο. Τρόπος μαγειρέματος                                           Κάρβουνο        Τηγάνι         Κάπνισμα            Φούρνο

Φασόλια Λάρισας 500gr

2,75
Η θρεπτική αξία των φασολιών διαφαίνεται και από την έκφραση <<κρέας του φτωχού>>, που χρησιμοποιείται. Ειδικότερα, τα ξερά φασόλια περιέχουν υδατάνθρακες (60%) και πρωτεϊνες (17%). Η φασολάδα ήταν το εθνικό μας φαγητό. Με την πάροδο όμως του χρόνου, έχει αντικατασταθεί από άλλα τροφιμα με μικρότερη βέβαια διατροφική αξία. Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια 1258 kj / 300 kcal
Λιπαρά 2,0 gr
Εκ των οποίων κορεσμένα 0,4 gr
Υδατάνθρακες 30,2 gr
Εκ των οποίων Σάκχαρα 1,3 gr
Εδώδιμες Ινες 29,9 gr
Πρωτεΐνες 25,4 gr
Αλάτι 0,01 gr
Εκτός από κύριο γεύμα μπορούν να συνδιαστόυν σε σαλάτες με άλλα υλικά με υπέροχο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.

Σπανακόπιτα της Μαριάννας (νηστίσιμη)

10,50
Παραδοσιακή συνταγή σπανακόπιτας με φύλλο απλωμένο στο χέρι, φρέσκο σπανάκι και μυρωδικά. Συσκευάζεται απο το συνεταιρισμό γυναικών ¨Γωνιάτισσες" στην Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής.  

Μουστάρδα με κόκκους 200gr

3,10
Η µουστάρδα ντιζόν του οίκου Beaufor είναι φυσικά κάτι αναπόφευκτα κλασικό για όλες τις κουζίνες και σε κάθε τραπέζι! Χαρακτηρίζεται από την πολύ υψηλή περιεκτικότητά της σε κόκκους µουστάρδας. Η µουστάρδα αυτή υπόσχεται µια δυνατή και γεµάτη γεύση. Χρησιµοποιείται ευρύτατα και υιοθετείται ιδιαίτερα σε διαφορετικές ζεστές χρήσεις. Η µουστάρδα πάντα παραγόταν µε το χέρι. Από το 1850 και µετά οι τεχνικές άλλαξαν. Με την έναρξη της βιοµηχανικής επανάστασης, εµφανίστηκε η µηχανική παραγωγή. Ένας παραγωγός έφτιαξε µια µηχανή που άλεθε, διαχώριζε και κοσκίνιζε ταυτόχρονα. Χάρη στο µύλο, ένας άνθρωπος µπορούσε να φτιάξει 50 κιλά µουστάρδα τη µέρα αντί για 16 ή 17 κιλά µε το χέρι. Από το εργαστήριο περάσαµε στο εργοστάσιο που οι µηχανές του ήταν ατµοκίνητες.

Κρεμόπιτα της Μαριάννας

11,00
Λαχταριστή Κρεμόπιτα με φύλλο απλωμένο στο χέρι, και λαχταριστή κρέμα σιμιγδαλιού Παράγεται και συσκευάζεται απο το συνεταιρισμό γυναικών ¨Γωνιάτισσες" στην Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής.  

Πέρλες Χρυσής Ρέγγας 55gr

7,90
Arencha , ένα χαβιάρι από αυγά χρυσής ρέγκας, με μαύρο χρώμα και πλούσια καπνιστή και ταυτόχρονα λεμονάτη γεύση. Η γεύση είναι γεμάτη εξαιτίας της μικρής περιεκτικότητας σε αλάτι και τη χρήση φυσικού λεμονιού.

Peperone Napoli Piccante Curva

6,90
Σαλάμι Πεπερόνε Πικάντικο Πέταλο.
το blog της igourmet

συνταγές, συμβουλές, ιδέες…