Νηστίσιμα – Σαρακοστιανά

Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα
νηστίσιμα προϊόντα

Πίττες για Σουβλάκια 750gr

1,48
Μεγάλες χειροποίητες πίττες για σουβλάκια χωρίς συντηρητικά.

Πάστα Ελιάς Καλαμών 240gr

3,65
Η πιο δημοφιλής ελληνική ελιά σε μια μορφή που κερδίζει συνέχεια καταναλωτές. Χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό ή σε καναπεδάκια και σάντουιτς.

Μουστάρδα Hot English 200gr

3,10
Η µουστάρδα ντιζόν με πιπερία εσπελέτ αλλά Αγγλική του οίκου Beufor είναι φυσικά κάτι αναπόφευκτα κλασικό για όλες τις κουζίνες και σε κάθε τραπέζι! Χαρακτηρίζεται από την πολύ υψηλή περιεκτικότητά της σε κόκκους µουστάρδας και από την αψάδα της αυθεντικής γεύσης της πιπεριάς εσπελετ. Η µουστάρδα αυτή υπόσχεται µια δυνατή και γεµάτη γεύση. Χρησιµοποιείται ευρύτατα και υιοθετείται ιδιαίτερα σε διαφορετικές ζεστές χρήσεις. Η µουστάρδα πάντα παραγόταν µε το χέρι. Από το 1850 και µετά οι τεχνικές άλλαξαν. Με την έναρξη της βιοµηχανικής επανάστασης, εµφανίστηκε η µηχανική παραγωγή. Ένας παραγωγός έφτιαξε µια µηχανή που άλεθε, διαχώριζε και κοσκίνιζε ταυτόχρονα. Χάρη στο µύλο, ένας άνθρωπος µπορούσε να φτιάξει 50 κιλά µουστάρδα τη µέρα αντί για 16 ή 17 κιλά µε το χέρι. Από το εργαστήριο περάσαµε στο εργοστάσιο που οι µηχανές του ήταν ατµοκίνητες.

Maccheroncelli Lenticchie Rosse No 7

2,74
από κόκκινη φακή, χωρίς γλουτένη

Σάλτσα μαύρης τρούφας 5%

7,25
Κρέμα μαύρης τρούφας 5%, εξαιρετικής ποιότητας.

Ελαιόλαδο λευκής τρούφας

11,75
Ελαιόλαδο με άρωμα λευκής τρούφας, εξαιρετικής ποιότητας.

Πρασόπιτα της Μαριάννας (νηστίσιμη)

10,50
Αυθεντική συνταγή πρασόπιτας με φύλλο απλωμένο στο χέρι, και τραγανό πράσο. Παράγεται και συσκευάζεται απο το συνεταιρισμό γυναικών ¨Γωνιάτισσες" στην Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής.  

Ρεβίθια Λάρισας 500gr

2,20
To ρεβίθι είναι μια παραδοσιακή καλλιέργεια στη χώρα μας. Είναι όσπριο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεϊνη(20-28%), υδατάνθρακες (50-55%), λάδι (4-7%), βιταμίνες. Γι΄αυτό η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη. H πρωτεϊνη του ρεβιθιού περιέχει όλα τα αμινιξέα (σε άριστη αναλογία) που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και ιδιαίτερα είναι πλούσιο σε αμινοξύ μεθειονίνη γι' αυτό κατατάσεται στις πλήρεις πρωτεϊνες όπως οι πρωτεϊνες του κρέατος, γάλακτος κ.λ.π. Τα ρεβίθια τρώγονται βραστά ή μαγειρευτά σαν όσπρια ή καβουρντισμένα σαν ξηροί καρποί (τα γνωστά στραγάλια). Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια 1402 kj / 335 kcal
Λιπαρά 5,0 gr
Εκ των οποίων κορεσμένα 0,9 gr
Υδατάνθρακες 40,6 gr
Εκ των οποίων Σάκχαρα 2,4 gr
Εδώδιμες Ινες 21,1 gr
Πρωτεΐνες 21,3 gr
Αλάτι 0,11 gr
Εκτός από κύριο γεύμα μπορούν να συνδιαστόυν σε σαλάτες με άλλα υλικά με υπέροχο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.

Βάσεις για Πεϊνιρλί

3,25
Βάσεις για Πεϊνιρλί χωρίς συντηρητικά.

Γαρίδες Torbedos

9,10
Γαρίδα παναρισμένη σε μείγμα βουτύρου τεμπούρα. Έντεχνο σμίξιμο θάλασσας και γής.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
επιλεγμένα κρασιά

Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα κρασιά
από τον ελληνικό αμπελώνα!

η igourmet επίσης προτείνει

Tomahawk Black Angus Αυστραλίας

51,7269,53
Το όνειρο κάθε ψήστη. Σπαλομπριζόλα Γαλλικής κοπής από μοσχάρι Angus. Εχει πάρει το όνομά της από το χαρακτηριστικό μακρύ κόκαλο το οποίο θυμίζει το τσεκούρι "tomahawk" Υπέροχη Μπριζόλα, χυμώδες, πλούσια σε γεύση, ένα από τα πιο τρυφερά και ζουμερά κομμάτια του βοδινού Τρόπος μαγειρέματος                                            Κάρβουνο        Τηγάνι         Κάπνισμα            Φούρνο

Μουστάρδα Hot English 200gr

3,10
Η µουστάρδα ντιζόν με πιπερία εσπελέτ αλλά Αγγλική του οίκου Beufor είναι φυσικά κάτι αναπόφευκτα κλασικό για όλες τις κουζίνες και σε κάθε τραπέζι! Χαρακτηρίζεται από την πολύ υψηλή περιεκτικότητά της σε κόκκους µουστάρδας και από την αψάδα της αυθεντικής γεύσης της πιπεριάς εσπελετ. Η µουστάρδα αυτή υπόσχεται µια δυνατή και γεµάτη γεύση. Χρησιµοποιείται ευρύτατα και υιοθετείται ιδιαίτερα σε διαφορετικές ζεστές χρήσεις. Η µουστάρδα πάντα παραγόταν µε το χέρι. Από το 1850 και µετά οι τεχνικές άλλαξαν. Με την έναρξη της βιοµηχανικής επανάστασης, εµφανίστηκε η µηχανική παραγωγή. Ένας παραγωγός έφτιαξε µια µηχανή που άλεθε, διαχώριζε και κοσκίνιζε ταυτόχρονα. Χάρη στο µύλο, ένας άνθρωπος µπορούσε να φτιάξει 50 κιλά µουστάρδα τη µέρα αντί για 16 ή 17 κιλά µε το χέρι. Από το εργαστήριο περάσαµε στο εργοστάσιο που οι µηχανές του ήταν ατµοκίνητες.

Ρύζι Γλασσέ Θεσσαλονίκης 500gr

1,80
Το χρησιμοποιούμε για σούπες, ρυζόγαλο, ντολμαδάκια, αλλά και στα γεμιστά. Υψηλή ποιότητά με την αναμφισβήτητη διατροφική αξία. Πλούσιο σε Κ, Μg, Pb, Fe και βιταμίνες Β και Ε. Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια 345 kcal
Λιπαρά 0,5 gr
Υδατάνθρακες 78 gr
Φυτικές Ινες 0,38 gr
Πρωτεΐνες 7,2 gr

Ουρά κυλότου χωρίς κόκαλο (Tri-Tip) Black Angus Αμερικής

17,0120,82
Βρίσκεται στο οπίσθιο τμήμα της ράχης του μοσχαριού. Εκλεκτό κομμάτι με εξωτερικό λίπος και εσωτερικές μυϊκές πλάγιες ίνες. Μαλακό κομμάτι είτε είναι ολόκληρο είτε φιλεταρισμένο  με πλούσια υφή και γεύση.   Τρόπος μαγειρέματος                                                       Κάρβουνο        Ψητό           Κάπνισμα            Φούρνο          sous vide

Blue Cheese Δανίας 100gr

1,96
Μπλέ Τυρί Δανίας 50% λιπαρά, 100gr. Ενέργεια:                                            144kj / 346 kcal Λιπαρά:                                                                  30 γρ Εκ των οποίων κορεσμένα:                                19 γρ Υδατάνθρακες:                                                    0,7 γρ Εκ των οποίων σάκχαρα:                                     0 γρ Πρωτεΐνες:                                                            20 γρ Αλάτι (NaCI):                                                      3,5 γρ

Κεμπάπ βουβαλίσιο

8,00
  • Παρασκεύζεται με κιμά από βουβάλι, αναμεμειγμένο με μπαχαρικά, κρεμμύδι, μαϊντανό και φρέσκα χωριάτικα αυγά

Αχιβάδες 500 gr

4,40
Αχιβάδες προ-βρασμένες κατεψυγμένες.    
το blog της igourmet

συνταγές, συμβουλές, ιδέες…