Νηστίσιμα – Σαρακοστιανά

Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα
νηστίσιμα προϊόντα

OB Vegetable Spring Rolls 50gr

8,55
Είτε φουρνιστά, είτε τηγανιτά αποτελούν μια πανδαισία γεύσης για τους λάτρεις της υγεινής διατροφής που αγαπούν το καλό φαγητό. Γεμιστά με επιλεγμένα λαχανικά.

Μουστάρδα με κόκκους 200gr

3,10
Η µουστάρδα ντιζόν του οίκου Beaufor είναι φυσικά κάτι αναπόφευκτα κλασικό για όλες τις κουζίνες και σε κάθε τραπέζι! Χαρακτηρίζεται από την πολύ υψηλή περιεκτικότητά της σε κόκκους µουστάρδας. Η µουστάρδα αυτή υπόσχεται µια δυνατή και γεµάτη γεύση. Χρησιµοποιείται ευρύτατα και υιοθετείται ιδιαίτερα σε διαφορετικές ζεστές χρήσεις. Η µουστάρδα πάντα παραγόταν µε το χέρι. Από το 1850 και µετά οι τεχνικές άλλαξαν. Με την έναρξη της βιοµηχανικής επανάστασης, εµφανίστηκε η µηχανική παραγωγή. Ένας παραγωγός έφτιαξε µια µηχανή που άλεθε, διαχώριζε και κοσκίνιζε ταυτόχρονα. Χάρη στο µύλο, ένας άνθρωπος µπορούσε να φτιάξει 50 κιλά µουστάρδα τη µέρα αντί για 16 ή 17 κιλά µε το χέρι. Από το εργαστήριο περάσαµε στο εργοστάσιο που οι µηχανές του ήταν ατµοκίνητες.

Βάσεις για Πεϊνιρλί

3,25
Βάσεις για Πεϊνιρλί χωρίς συντηρητικά.

Ρύζι Καρολίνα Θεσσαλονίκης 500gr

1,80
Ιδανικό ρύζι για γεμιστά. Υψηλή ποιότητά με την αναμφισβήτητη διατροφική αξία. Πλούσιο σε K, Mg, Pb, Fe και βιταμίνες Β και Ε. Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια 345 kcal
Λιπαρά 0,5 gr
Υδατάνθρακες 78 gr
Φυτικές Ινες 0,38 gr
Πρωτεΐνες 7,2 gr

Αγουρέλαιο 500ml “Στατήρ”

5,90
Η Στατήρ είναι η πρώτη που εμφιάλωσε αγουρέλαιο στην περιοχή της Χαλκιδικής συνεισφέροντας σημαντικά στην πρόσφατη αναγνώρισή του ως ΠΟΠ. Η παραγωγή του πραγματοποιείται τον Οκτώβριο, αποκλειστικά από πράσινες ελιές με τη χρήση της μεθόδου της ψυχρής έκθλιψης. Η πολύ χαμηλή οξύτητα, το έντονο πράσινο χρώμα του, το πλούσιο άρωμα και το πιπεράτο τελείωμά του, κάνουν το λάδι αυτό να είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό προϊόν. Σημειώνουμε ότι, οι πράσινες ελιές περιέχουν λιγότερο λάδι από τις πιο ώριμες, ώστε απαιτείται σχεδόν διπλάσια ποσότητα πρώτης ύλης σε σχέση με άλλα λάδια.

Sweet Chilli Sauce

4,37
Πικάντικη σως από Ταυλανδέζικη συνταγή που δελεάζει τους τολμηρούς!

Ντολμαδάκια ΒΙΟ της Μαριάννας 300gr

10,85
Τα Βιολογικά ντολμαδάκια της Μαριάννας είναι ντολμαδάκια χωρίς κιμά. ενώ ο χυμός λεμονιού είναι φρεσκοστυμμένος. Δεν περιέχουν κανένα συντηρητικό.  

Ρύζι Γλασσέ Θεσσαλονίκης 500gr

1,80
Το χρησιμοποιούμε για σούπες, ρυζόγαλο, ντολμαδάκια, αλλά και στα γεμιστά. Υψηλή ποιότητά με την αναμφισβήτητη διατροφική αξία. Πλούσιο σε Κ, Μg, Pb, Fe και βιταμίνες Β και Ε. Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια 345 kcal
Λιπαρά 0,5 gr
Υδατάνθρακες 78 gr
Φυτικές Ινες 0,38 gr
Πρωτεΐνες 7,2 gr
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
επιλεγμένα κρασιά

Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα κρασιά
από τον ελληνικό αμπελώνα!

η igourmet επίσης προτείνει

Κρέας βουβαλιού χωρίς κόκαλο

18,4619,37
  • Κρέας για κοκκινιστό στην κατσαρόλα και ψητο στο φούρνο Ελληνικού βουβαλιού από την Λίμνη Κερκίνη.

Ρεβίθια Λάρισας 500gr

2,20
To ρεβίθι είναι μια παραδοσιακή καλλιέργεια στη χώρα μας. Είναι όσπριο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεϊνη(20-28%), υδατάνθρακες (50-55%), λάδι (4-7%), βιταμίνες. Γι΄αυτό η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη. H πρωτεϊνη του ρεβιθιού περιέχει όλα τα αμινιξέα (σε άριστη αναλογία) που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και ιδιαίτερα είναι πλούσιο σε αμινοξύ μεθειονίνη γι' αυτό κατατάσεται στις πλήρεις πρωτεϊνες όπως οι πρωτεϊνες του κρέατος, γάλακτος κ.λ.π. Τα ρεβίθια τρώγονται βραστά ή μαγειρευτά σαν όσπρια ή καβουρντισμένα σαν ξηροί καρποί (τα γνωστά στραγάλια). Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια 1402 kj / 335 kcal
Λιπαρά 5,0 gr
Εκ των οποίων κορεσμένα 0,9 gr
Υδατάνθρακες 40,6 gr
Εκ των οποίων Σάκχαρα 2,4 gr
Εδώδιμες Ινες 21,1 gr
Πρωτεΐνες 21,3 gr
Αλάτι 0,11 gr
Εκτός από κύριο γεύμα μπορούν να συνδιαστόυν σε σαλάτες με άλλα υλικά με υπέροχο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.

Σάλτσα μαύρης τρούφας

6,55
Κρέμα μαύρης τρούφας, εξαιρετικής ποιότητας.

Κοτομπουκιές παναρισμένες

6,80
Κοτόπουλο Μπουκιές Πανέ από φιλέτο κοτόπουλο 1 Kgr Ελλάδος.

Ουρά κυλότου χωρίς κόκαλο (Tri-Tip) Black Angus Αμερικής

17,0120,82
Βρίσκεται στο οπίσθιο τμήμα της ράχης του μοσχαριού. Εκλεκτό κομμάτι με εξωτερικό λίπος και εσωτερικές μυϊκές πλάγιες ίνες. Μαλακό κομμάτι είτε είναι ολόκληρο είτε φιλεταρισμένο  με πλούσια υφή και γεύση.   Τρόπος μαγειρέματος                                                       Κάρβουνο        Ψητό           Κάπνισμα            Φούρνο          sous vide

Τυρί Mozzarella Sticks

14,75
Γεύση από Ιταλία! Μπαστουνάκια από τυρί μοτσαρέλας με μείγμα μπαχαρικών, παναρισμένα σε τραγανή γαλέτα. Μια πινελιά από τις ομορφιές της Καμπανίας

Πέρλες Λάϊμ & Λεμόνι 55gr

6,15
Ένα νόστιμο και πρωτοποριακό συστατικό εμπνευσμένο από την πρωτοποριακή τεχνική «σφαιροποίησης». H Pescaviar επιτρέπει αυτήν την τεχνική, που μέχρι στιγμής χρησιμοποιείται μόνο από τους πιο γνωστούς σεφ, να είναι διαθέσιμη σε όλους. Αυτά τα υπέροχα ομοιόμορφα και φωτεινά μαργαριτάρια είναι ελκυστικές σφαίρες που εκπλήσσουν με τις αλμυρές και γλυκές γεύσεις του μία φορά στο στόμα. Υποβάλλονται σε επεξεργασία χωρίς χρωστικές, συντηρητικά ή τεχνητά αρώματα. Φαινομενικά υπερβολικό και ευέλικτο, τα φρέσκα μαργαριτάρια είναι κάτι περισσότερο από μία φορά το χρόνο. Εξαιρετικό για κοκτέιλ, έμφαση σε ορεκτικά, κρέας ή ψάρι, ή ως καλύμματα για επιδόρπια αυτά τα φρέσκα μαργαριτάρια λειτουργούν ταυτόχρονα ως γαρνιτούρα και καρυκεύματα. Με τα φρέσκα μαργαριτάρια μπορείτε να προσθέσετε μια λάμψη της γοητείας και της γοητείας σε κάθε γιορτή

Σάλτσα μαύρης τρούφας

14,69
Πολτός μαύρης τρούφας σε ηλιέλαιο
το blog της igourmet

συνταγές, συμβουλές, ιδέες…