Νηστίσιμα – Σαρακοστιανά
Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα
νηστίσιμα προϊόντα
OB Vegetable Spring Rolls 50gr
Είτε φουρνιστά, είτε τηγανιτά αποτελούν μια πανδαισία γεύσης για τους λάτρεις της υγεινής διατροφής που αγαπούν το καλό φαγητό.
Γεμιστά με επιλεγμένα λαχανικά.
Μουστάρδα με κόκκους 200gr
Η µουστάρδα ντιζόν του οίκου Beaufor είναι φυσικά κάτι αναπόφευκτα κλασικό για όλες τις κουζίνες και σε κάθε τραπέζι! Χαρακτηρίζεται από την πολύ υψηλή περιεκτικότητά της σε κόκκους µουστάρδας. Η µουστάρδα αυτή υπόσχεται µια δυνατή και γεµάτη γεύση. Χρησιµοποιείται ευρύτατα και υιοθετείται ιδιαίτερα σε διαφορετικές ζεστές χρήσεις.
Η µουστάρδα πάντα παραγόταν µε το χέρι. Από το 1850 και µετά οι τεχνικές άλλαξαν. Με την έναρξη της βιοµηχανικής επανάστασης, εµφανίστηκε η µηχανική παραγωγή. Ένας παραγωγός έφτιαξε µια µηχανή που άλεθε, διαχώριζε και κοσκίνιζε ταυτόχρονα. Χάρη στο µύλο, ένας άνθρωπος µπορούσε να φτιάξει 50 κιλά µουστάρδα τη µέρα αντί για 16 ή 17 κιλά µε το χέρι. Από το εργαστήριο περάσαµε στο εργοστάσιο που οι µηχανές του ήταν ατµοκίνητες.
Penette Rigate Rummo Lenticchie Rosse No70
Πέννες από κόκκινη φακή,
Βάσεις για Πεϊνιρλί
Βάσεις για Πεϊνιρλί χωρίς συντηρητικά.
Ρύζι Καρολίνα Θεσσαλονίκης 500gr
Ιδανικό ρύζι για γεμιστά.
Υψηλή ποιότητά με την αναμφισβήτητη διατροφική αξία.
Πλούσιο σε K, Mg, Pb, Fe και βιταμίνες Β και Ε.
Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια | 345 kcal |
Λιπαρά | 0,5 gr |
Υδατάνθρακες | 78 gr |
Φυτικές Ινες | 0,38 gr |
Πρωτεΐνες | 7,2 gr |
Αγουρέλαιο 500ml “Στατήρ”
Η Στατήρ είναι η πρώτη που εμφιάλωσε αγουρέλαιο στην περιοχή της Χαλκιδικής συνεισφέροντας σημαντικά στην πρόσφατη αναγνώρισή του ως ΠΟΠ. Η παραγωγή του πραγματοποιείται τον Οκτώβριο, αποκλειστικά από πράσινες ελιές με τη χρήση της μεθόδου της ψυχρής έκθλιψης. Η πολύ χαμηλή οξύτητα, το έντονο πράσινο χρώμα του, το πλούσιο άρωμα και το πιπεράτο τελείωμά του, κάνουν το λάδι αυτό να είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό προϊόν. Σημειώνουμε ότι, οι πράσινες ελιές περιέχουν λιγότερο λάδι από τις πιο ώριμες, ώστε απαιτείται σχεδόν διπλάσια ποσότητα πρώτης ύλης σε σχέση με άλλα λάδια.
Sweet Chilli Sauce
Πικάντικη σως από Ταυλανδέζικη συνταγή που δελεάζει τους τολμηρούς!
Ντολμαδάκια ΒΙΟ της Μαριάννας 300gr
Τα Βιολογικά ντολμαδάκια της Μαριάννας είναι ντολμαδάκια χωρίς κιμά. ενώ ο χυμός λεμονιού είναι φρεσκοστυμμένος. Δεν περιέχουν κανένα συντηρητικό.
Ρύζι Γλασσέ Θεσσαλονίκης 500gr
Το χρησιμοποιούμε για σούπες, ρυζόγαλο, ντολμαδάκια, αλλά και στα γεμιστά.
Υψηλή ποιότητά με την αναμφισβήτητη διατροφική αξία.
Πλούσιο σε Κ, Μg, Pb, Fe και βιταμίνες Β και Ε.
Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια | 345 kcal |
Λιπαρά | 0,5 gr |
Υδατάνθρακες | 78 gr |
Φυτικές Ινες | 0,38 gr |
Πρωτεΐνες | 7,2 gr |
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
επιλεγμένα κρασιά
Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα κρασιά
από τον ελληνικό αμπελώνα!
η igourmet επίσης προτείνει
Κρέας βουβαλιού χωρίς κόκαλο
- Κρέας για κοκκινιστό στην κατσαρόλα και ψητο στο φούρνο Ελληνικού βουβαλιού από την Λίμνη Κερκίνη.
Ρεβίθια Λάρισας 500gr
To ρεβίθι είναι μια παραδοσιακή καλλιέργεια στη χώρα μας. Είναι όσπριο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεϊνη(20-28%), υδατάνθρακες (50-55%), λάδι (4-7%), βιταμίνες. Γι΄αυτό η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη.
H πρωτεϊνη του ρεβιθιού περιέχει όλα τα αμινιξέα (σε άριστη αναλογία) που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και ιδιαίτερα είναι πλούσιο σε αμινοξύ μεθειονίνη γι' αυτό κατατάσεται στις πλήρεις πρωτεϊνες όπως οι πρωτεϊνες του κρέατος, γάλακτος κ.λ.π.
Τα ρεβίθια τρώγονται βραστά ή μαγειρευτά σαν όσπρια ή καβουρντισμένα σαν ξηροί καρποί (τα γνωστά στραγάλια).
Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Εκτός από κύριο γεύμα μπορούν να συνδιαστόυν σε σαλάτες με άλλα υλικά με υπέροχο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.
Ενέργεια | 1402 kj / 335 kcal |
Λιπαρά | 5,0 gr |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0,9 gr |
Υδατάνθρακες | 40,6 gr |
Εκ των οποίων Σάκχαρα | 2,4 gr |
Εδώδιμες Ινες | 21,1 gr |
Πρωτεΐνες | 21,3 gr |
Αλάτι | 0,11 gr |
Σάλτσα μαύρης τρούφας
Κρέμα μαύρης τρούφας, εξαιρετικής ποιότητας.
Κοτομπουκιές παναρισμένες
Κοτόπουλο Μπουκιές Πανέ από φιλέτο κοτόπουλο 1 Kgr Ελλάδος.
Ουρά κυλότου χωρίς κόκαλο (Tri-Tip) Black Angus Αμερικής
Βρίσκεται στο οπίσθιο τμήμα της ράχης του μοσχαριού.
Εκλεκτό κομμάτι με εξωτερικό λίπος και εσωτερικές μυϊκές πλάγιες ίνες.
Μαλακό κομμάτι είτε είναι ολόκληρο είτε φιλεταρισμένο με πλούσια υφή και γεύση.
Τρόπος μαγειρέματος
Κάρβουνο Ψητό Κάπνισμα Φούρνο sous vide





Τυρί Mozzarella Sticks
Γεύση από Ιταλία!
Μπαστουνάκια από τυρί μοτσαρέλας με μείγμα μπαχαρικών, παναρισμένα σε τραγανή γαλέτα.
Μια πινελιά από τις ομορφιές της Καμπανίας
Σάλτσα μαύρης τρούφας
Πολτός μαύρης τρούφας σε ηλιέλαιο
το blog της igourmet
συνταγές, συμβουλές, ιδέες…