Νηστίσιμα – Σαρακοστιανά
Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα
νηστίσιμα προϊόντα
Ρύζι Βιαλόνε Νάνο
- Είναι ρύζι με πολύ κοντό κόκκο και μικρή περιεκτικότητα σε άμυλο
- απορροφά γρήγορα τα υγρά και διατηρεί τον κόκκο του ακέραιο και τραγανό κατά το βράσιμο
- προτείνεται με θαλασσινά
Σάλτσα μαύρης τρούφας 5%
Κρέμα μαύρης τρούφας 5%, εξαιρετικής ποιότητας.
Potato Shrimp Skewer 1Kgr
Γαρίδες παναρισμένες με σουσάμι.
Μια νοστιμιά που σίγουρα θα τονώσει τον ουρανίσκο και θα ανοίξει την όρεξή σας για το επόμενο πιάτο.
Φάβα (Λαθούρι) 500gr
Η θρεπτική αξία των φασολιών διαφαίνεται και από την έκφραση <<κρέας του φτωχού>>, που χρησιμοποιείται.
Ειδικότερα, τα ξερά φασόλια περιέχουν υδατάνθρακες (60%) και πρωτεϊνες (17%).
Η φασολάδα ήταν το εθνικό μας φαγητό. Με την πάροδο όμως του χρόνου, έχει αντικατασταθεί από άλλα τροφιμα με μικρότερη βέβαια διατροφική αξία.
Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Εκτός από κύριο γεύμα μπορούν να συνδιαστόυν σε σαλάτες με άλλα υλικά με υπέροχο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.
Ενέργεια | 1258 kj / 300 kcal |
Λιπαρά | 2,0 gr |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0,4 gr |
Υδατάνθρακες | 30,2 gr |
Εκ των οποίων Σάκχαρα | 1,3 gr |
Εδώδιμες Ινες | 29,9 gr |
Πρωτεΐνες | 25,4 gr |
Αλάτι | 0,01 gr |
Πάστα Ελιάς Καλαμών 240gr
Η πιο δημοφιλής ελληνική ελιά σε μια μορφή που κερδίζει συνέχεια καταναλωτές.
Χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό ή σε καναπεδάκια και σάντουιτς.
Τραγανά πουγκιά με θαλασσινά CC 1Kgr
Τραγανό πουγκί δεμένο με πράσο.
Κρύβει ένα μαγικό συνδυασμό θαλασσινών με λαχανικά.
Ρύζι Καρναρόλι
- Ειναι ρύζι με μακρύ και στρουμπουλό κόκκο
- έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο και αντοχή στο μαγείρεμα
- δίνει κρεμώδες αποτέλεσμα και προτείνεται με κρεατικά
Maccheroncelli Lenticchie Rosse No 7
από κόκκινη φακή, χωρίς γλουτένη
Μουστάρδα Dijon 200gr
Η μουστάρδα αυτή, είναι μία από τις αποκλειστικές σπεσιαλιτέ στη σειρά προϊόντων του οίκου Clovis. Η κρασάτη γεύση, η γεμάτη και μεταξωτή υφή της είναι πολύ χαρακτηριστικά. Η αυθεντικότητά της απορρέει από την ευγένεια των υλικών της, ειδικά από το ξίδι Καμπανίας, καθώς και από το απόσταγμα καμπανίτη οίνου. Η χρήση της μπορεί να γενικευθεί σε όλα τα καρυκεύματα.
Iδανική για τη συνοδεία κρέατος, καθώς και για το μίγμα οποιουδήποτε τύπου λαδόξιδου. Η μουστάρδα σαμπάνιας Reims υπάρχει κάτω από την επωνυμία Clovis από το 1976, αλλά δημιουργήθηκε πολύ νωρίτερα από τον κ. Seizelet, σε μια μονάδα παραγωγής κοντά στο Epernay και πουλιόταν με τη μάρκα Florida, η οποία μετονομάστηκε για να θυμίζει τη καταγωγή της από την γαλλική Καμπανία. O Clovis ήταν ο πρώτος βασιλιάς των Φράγκων που βαφτίστηκε στη πόλη της Reims.
Olio al Tartufo bianco in Tube
Ελαιόλαδο με άρωμα λευκής τρούφας, εξαιρετικής ποιότητας σε σωληνάριο 40ml.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
επιλεγμένα κρασιά
Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα κρασιά
από τον ελληνικό αμπελώνα!
η igourmet επίσης προτείνει
OB Vegetable Spring Rolls 50gr
Είτε φουρνιστά, είτε τηγανιτά αποτελούν μια πανδαισία γεύσης για τους λάτρεις της υγεινής διατροφής που αγαπούν το καλό φαγητό.
Γεμιστά με επιλεγμένα λαχανικά.
Amarena Cherries gourmet
Άγρια κεράσια Amarena μέσα σε σιρόπι. Πρόκειται για πλούσια και έντονα γευστικά κεράσια από την επαρχία της Emilia-Romagna. Είναι τα πιο δημοφιλή κεράσια σε όλη την Ευρώπη. Παράγονται από την οικογένεια Fabbri από το 1905 με τη μυστική αρχική συνταγή του ιδρυτή της εταιρίας, Gennaro Fabbri.
Έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα, γλυκιά και ελαφρώς πικρή γεύση και διατηρούνται μέσα σε πλούσιο σιρόπι από χυμό των κερασιών Amarena. Χρησιμοποιούνται ως toppings σε γλυκά και παγωτά, αλλά και ως συστατικό σε ποτά, aperitifs και σε cocktails για το ιδιαίτερο χρώμα και τη γεύση τους.
Σουβλάκι Κοτομπεϊκον 10 Τεμ
Σουβλάκι από Στήθος κοτόπουλο τυλιγμένο σε μπέικον 120 gr.
Χοιρινό Φιλέτο (ψαρονέφρι) Νωπό Ολλανδίας
Ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο) νωπό Ολλανδίας
Μουστάρδα με κόκκους 200gr
Η µουστάρδα ντιζόν του οίκου Beaufor είναι φυσικά κάτι αναπόφευκτα κλασικό για όλες τις κουζίνες και σε κάθε τραπέζι! Χαρακτηρίζεται από την πολύ υψηλή περιεκτικότητά της σε κόκκους µουστάρδας. Η µουστάρδα αυτή υπόσχεται µια δυνατή και γεµάτη γεύση. Χρησιµοποιείται ευρύτατα και υιοθετείται ιδιαίτερα σε διαφορετικές ζεστές χρήσεις.
Η µουστάρδα πάντα παραγόταν µε το χέρι. Από το 1850 και µετά οι τεχνικές άλλαξαν. Με την έναρξη της βιοµηχανικής επανάστασης, εµφανίστηκε η µηχανική παραγωγή. Ένας παραγωγός έφτιαξε µια µηχανή που άλεθε, διαχώριζε και κοσκίνιζε ταυτόχρονα. Χάρη στο µύλο, ένας άνθρωπος µπορούσε να φτιάξει 50 κιλά µουστάρδα τη µέρα αντί για 16 ή 17 κιλά µε το χέρι. Από το εργαστήριο περάσαµε στο εργοστάσιο που οι µηχανές του ήταν ατµοκίνητες.
Ρύζι Κίτρινο Parboiled Θεσσαλονίκης 500gr
Ρύζι κίτρινο προβρασμένο. Δε λασπώνει.
Χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά βράσιμο.
Προέρχεται από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και είναι άριστο ποιοτικά.
Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια | 350 kcal |
Λιπαρά | 0,5 gr |
Υδατάνθρακες | 80,2 gr |
Φυτικές Ινες | 0,38 gr |
Πρωτεΐνες | 6,8 gr |
Πάστα Ελιάς Καλαμών με λεμόνι και Κόλιανδρο 195gr
Έχει τις ρίζες του στην παράδοση αλλά δίνει έναν νέο αέρα στην αγαπημένη ελιά Καλαμών για μια σειρά γευστικών παραλλαγών είτε μόνος του είτε σαν συνοδευτικό για μεγάλη ποικιλία πιάτων.
Είναι βιολογικό προϊόν, πιστοποιημένο από τη ΒΙΟ HELLAS.
το blog της igourmet
συνταγές, συμβουλές, ιδέες…