Νηστίσιμα – Σαρακοστιανά

Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα
νηστίσιμα προϊόντα

Γαρίδα No1 Αργεντινής 2 Kgr

33,95
Γαρίδες Αργεντινής κατεψυγμένες Νο 1.  

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 1 Ltr “Βοττική”

8,00
Το Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο «Βοττική» παράγεται από καρπό ελιάς των ποικιλιών πρασινολιά και καρυδολιά, που καλλιεργούμε στους ιδιόκτητους ελαιώνες μας στους λόφους της κεντρικής Χαλκιδικής, στην ευρύτερη περιοχή Πολυγύρου.    Σημειώστε πως για την δημιουργία της «Βοττικής» χρησιμοποιούνται πράσινες ελιές, κάτι που ενισχύει τα αρωματικά χαρακτηριστικά αυτού του λαδιού.

Μουστάρδα Dijon 200gr

3,10
Η μουστάρδα αυτή, είναι μία από τις αποκλειστικές σπεσιαλιτέ στη σειρά προϊόντων του οίκου Clovis. Η κρασάτη γεύση, η γεμάτη και μεταξωτή υφή της είναι πολύ χαρακτηριστικά. Η αυθεντικότητά της απορρέει από την ευγένεια των υλικών της, ειδικά από το ξίδι Καμπανίας, καθώς και από το απόσταγμα καμπανίτη οίνου. Η χρήση της μπορεί να γενικευθεί σε όλα τα καρυκεύματα. Iδανική για τη συνοδεία κρέατος, καθώς και για το μίγμα οποιουδήποτε τύπου λαδόξιδου. Η μουστάρδα σαμπάνιας Reims υπάρχει κάτω από την επωνυμία Clovis από το 1976, αλλά δημιουργήθηκε πολύ νωρίτερα από τον κ. Seizelet, σε μια μονάδα παραγωγής κοντά στο Epernay και πουλιόταν με τη μάρκα Florida, η οποία μετονομάστηκε για να θυμίζει τη καταγωγή της από την γαλλική Καμπανία. O Clovis ήταν ο πρώτος βασιλιάς των Φράγκων που βαφτίστηκε στη πόλη της Reims.

Σάλτσα μαύρης τρούφας 5%

7,25
Κρέμα μαύρης τρούφας 5%, εξαιρετικής ποιότητας.

Φακές Λάρισας 500gr

1,95
Ο Νομός Λάρισας καλλιεργούσε και καλλιεργεί Φακές εδώ και αιώνες. Αρχικά καλλιεργούσε μεγάλες ποσότητες σπόρου και εφοδίαζε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια καλλιεργούσε σημαντικές ποσότητες για εξαγωγή. Δεν είναι τυχαίο οτi στην περιοχή της Λάρισας βρίσκεται και το ΕΘΙΑΓΕ το οποίο έχει κάνει σημαντική έρευνα και έχει δημιουργήσει πολλές ποικιλίες οσπρίων και κτηνοτροφικών φυτών. Μια από αυτές τις ποικιλίες είναι και η Φακή ΣΑΜΟΣ που το ΚΤΗΜΑ ΑΓΡΟΤΗ καλλιεργεί αποκλειστικά και συμβολαιακά. Είναι η πιό νόστιμη και βραστερή ποικιλία φακής στην Ελλάδα. Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια 1258 kj / 300 kcal
Λιπαρά 2,0 gr
Εκ των οποίων κορεσμένα 0,4 gr
Υδατάνθρακες 30,2 gr
Εκ των οποίων Σάκχαρα 1,3 gr
Εδώδιμες Ινες 29,9 gr
Πρωτεΐνες 25,4 gr
Αλάτι 0,01 gr
Εκτός από κύριο γεύμα μπορούν να συνδιαστόυν σε σαλάτες με άλλα υλικά με υπέροχο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.

Βάσεις για Πεϊνιρλί

3,25
Βάσεις για Πεϊνιρλί χωρίς συντηρητικά.

Γαρίδα No3 Ατλαντικού 2 Kgr

38,10
Γαρίδες Ατλαντικού κατεψυγμένες Νο 3.  

Πάστα Πράσινης Ελιάς με Αμύγδαλα 240gr

3,65
Ο εξαιρετικός συνδυασμός της φρεσκάδας της πράσινης ελιάς, ποικιλίας Χαλκιδικής, με τη λεπτή γεύση του αμύγδαλου, συμπληρώνεται με λίγο μαϊντανό, σκόρδο και ξίδι.

Ρύζι Παέγια 1Kgr

4,80
Το ρύζι ήρθε στην Ισπανία από την Ασία από το χέρι των Αράβων για να μείνει στη Βαλένθια, από όπου παίρνουμε το παραδοσιακό ρύζι για την Paella Olmeda Origenes. Από την ποικιλία Bahia / Senia, είναι ένας στρογγυλός κόκκος, μεσαίου μεγέθους, έχει απορρόφηση που διπλασιάζει το μέγεθός του. Η σύνθεσή του εγγυάται την κρεμώδη υφή των κόκκων μετά το μαγείρεμα και, το σημαντικότερο, την πλήρη απορρόφηση των γεύσεων. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν πολύ κατάλληλο κατά την προετοιμασία οποιασδήποτε παραδοσιακής συνταγής της Βαλένθια και ιδιαίτερα της περίφημης Paella. Συμβουλές για χρήση Θα πρέπει να μαγειρευτεί με δύο μέρη του νερού για ένα ρύζι. Ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Συνιστάται να αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά μετά το μαγείρεμα.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
επιλεγμένα κρασιά

Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα κρασιά
από τον ελληνικό αμπελώνα!

η igourmet επίσης προτείνει

Φακές Λάρισας 500gr

1,95
Ο Νομός Λάρισας καλλιεργούσε και καλλιεργεί Φακές εδώ και αιώνες. Αρχικά καλλιεργούσε μεγάλες ποσότητες σπόρου και εφοδίαζε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια καλλιεργούσε σημαντικές ποσότητες για εξαγωγή. Δεν είναι τυχαίο οτi στην περιοχή της Λάρισας βρίσκεται και το ΕΘΙΑΓΕ το οποίο έχει κάνει σημαντική έρευνα και έχει δημιουργήσει πολλές ποικιλίες οσπρίων και κτηνοτροφικών φυτών. Μια από αυτές τις ποικιλίες είναι και η Φακή ΣΑΜΟΣ που το ΚΤΗΜΑ ΑΓΡΟΤΗ καλλιεργεί αποκλειστικά και συμβολαιακά. Είναι η πιό νόστιμη και βραστερή ποικιλία φακής στην Ελλάδα. Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια 1258 kj / 300 kcal
Λιπαρά 2,0 gr
Εκ των οποίων κορεσμένα 0,4 gr
Υδατάνθρακες 30,2 gr
Εκ των οποίων Σάκχαρα 1,3 gr
Εδώδιμες Ινες 29,9 gr
Πρωτεΐνες 25,4 gr
Αλάτι 0,01 gr
Εκτός από κύριο γεύμα μπορούν να συνδιαστόυν σε σαλάτες με άλλα υλικά με υπέροχο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.

Διακριτικά Ποτηριών Party People

8,00
12 απίθανοι χαρακτήρες, γνωστοί ως Party People, διακοσμούν το ποτήρι σας και σας βοηθούν να το ξεχωρίσετε από τα υπόλοιπα. Εφάπτουν τέλεια σε όλα τα ποτήρια και είναι πολλαπλών χρήσεων.

Vegetable Spring Rolls 15gr

14,90
Είτε φουρνιστά, είτε τηγανιτά αποτελούν μια πανδαισία γεύσης για τους λάτρεις της υγεινής διατροφής που αγαπούν το καλό φαγητό. Γεμιστά με επιλεγμένα λαχανικά.

Κασερόπιτα της Μαριάννας

11,40
Παραδοσιακή συνταγή κιμαδόπιτας με φύλλο απλωμένο στο χέρι Συσκευάζεται απο το συνεταιρισμό γυναικών ¨Γωνιάτισσες" στην Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής.  

Σάλτσα μαύρης τρούφας

14,69
Πολτός μαύρης τρούφας σε ηλιέλαιο

Σαλάμι Iberico Chorizo Bellota σε φέτες 100gr

6,10
Σαλάμι Τσορίθο από Ιβηρικό Χοιρινό Ισπανίας σε λεπτές φέτες  με καπνιστή πάπρικα.

Γαρίδα No2 Ατλαντικού 2 Kgr

41,90
Γαρίδες Ατλαντικού κατεψυγμένες Νο 2.  

Γαρίδες Torbedos

9,10
Γαρίδα παναρισμένη σε μείγμα βουτύρου τεμπούρα. Έντεχνο σμίξιμο θάλασσας και γής.

Γαρίδα No2 Αργεντινής 2 Kgr

30,95
Γαρίδες Αργεντινής κατεψυγμένες Νο 2.  

Ρεβίθια Λάρισας 500gr

2,20
To ρεβίθι είναι μια παραδοσιακή καλλιέργεια στη χώρα μας. Είναι όσπριο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεϊνη(20-28%), υδατάνθρακες (50-55%), λάδι (4-7%), βιταμίνες. Γι΄αυτό η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη. H πρωτεϊνη του ρεβιθιού περιέχει όλα τα αμινιξέα (σε άριστη αναλογία) που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και ιδιαίτερα είναι πλούσιο σε αμινοξύ μεθειονίνη γι' αυτό κατατάσεται στις πλήρεις πρωτεϊνες όπως οι πρωτεϊνες του κρέατος, γάλακτος κ.λ.π. Τα ρεβίθια τρώγονται βραστά ή μαγειρευτά σαν όσπρια ή καβουρντισμένα σαν ξηροί καρποί (τα γνωστά στραγάλια). Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια 1402 kj / 335 kcal
Λιπαρά 5,0 gr
Εκ των οποίων κορεσμένα 0,9 gr
Υδατάνθρακες 40,6 gr
Εκ των οποίων Σάκχαρα 2,4 gr
Εδώδιμες Ινες 21,1 gr
Πρωτεΐνες 21,3 gr
Αλάτι 0,11 gr
Εκτός από κύριο γεύμα μπορούν να συνδιαστόυν σε σαλάτες με άλλα υλικά με υπέροχο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.
το blog της igourmet

συνταγές, συμβουλές, ιδέες…