Νηστίσιμα – Σαρακοστιανά

Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα
νηστίσιμα προϊόντα

Πάστα Ελιάς Καλαμών 240gr

3,65
Η πιο δημοφιλής ελληνική ελιά σε μια μορφή που κερδίζει συνέχεια καταναλωτές. Χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό ή σε καναπεδάκια και σάντουιτς.

Ποικιλία Dim Sum Party Pack

28,00
Ένας συνδυασμός που καλύπτει με ενθουσιασμό όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Tail-on shrimps rolls, Crispy seafood Deli, Bon Bon Deli, Batterfly  shrimps και Seafood Samoza. Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους εύκολα και γρήγορα σε κάθε ευκαιρία.

Βάση Pizza 30cm

5,91
Βάση Πίτσας ψημένη σε ξυλόφουρνο.

Ντολμαδάκια ΒΙΟ της Μαριάννας 300gr

10,85
Τα Βιολογικά ντολμαδάκια της Μαριάννας είναι ντολμαδάκια χωρίς κιμά. ενώ ο χυμός λεμονιού είναι φρεσκοστυμμένος. Δεν περιέχουν κανένα συντηρητικό.  

Ρεβίθια Λάρισας 500gr

2,20
To ρεβίθι είναι μια παραδοσιακή καλλιέργεια στη χώρα μας. Είναι όσπριο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεϊνη(20-28%), υδατάνθρακες (50-55%), λάδι (4-7%), βιταμίνες. Γι΄αυτό η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη. H πρωτεϊνη του ρεβιθιού περιέχει όλα τα αμινιξέα (σε άριστη αναλογία) που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και ιδιαίτερα είναι πλούσιο σε αμινοξύ μεθειονίνη γι' αυτό κατατάσεται στις πλήρεις πρωτεϊνες όπως οι πρωτεϊνες του κρέατος, γάλακτος κ.λ.π. Τα ρεβίθια τρώγονται βραστά ή μαγειρευτά σαν όσπρια ή καβουρντισμένα σαν ξηροί καρποί (τα γνωστά στραγάλια). Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια 1402 kj / 335 kcal
Λιπαρά 5,0 gr
Εκ των οποίων κορεσμένα 0,9 gr
Υδατάνθρακες 40,6 gr
Εκ των οποίων Σάκχαρα 2,4 gr
Εδώδιμες Ινες 21,1 gr
Πρωτεΐνες 21,3 gr
Αλάτι 0,11 gr
Εκτός από κύριο γεύμα μπορούν να συνδιαστόυν σε σαλάτες με άλλα υλικά με υπέροχο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.

Φακές Λάρισας 500gr

1,95
Ο Νομός Λάρισας καλλιεργούσε και καλλιεργεί Φακές εδώ και αιώνες. Αρχικά καλλιεργούσε μεγάλες ποσότητες σπόρου και εφοδίαζε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια καλλιεργούσε σημαντικές ποσότητες για εξαγωγή. Δεν είναι τυχαίο οτi στην περιοχή της Λάρισας βρίσκεται και το ΕΘΙΑΓΕ το οποίο έχει κάνει σημαντική έρευνα και έχει δημιουργήσει πολλές ποικιλίες οσπρίων και κτηνοτροφικών φυτών. Μια από αυτές τις ποικιλίες είναι και η Φακή ΣΑΜΟΣ που το ΚΤΗΜΑ ΑΓΡΟΤΗ καλλιεργεί αποκλειστικά και συμβολαιακά. Είναι η πιό νόστιμη και βραστερή ποικιλία φακής στην Ελλάδα. Θρεπτική αξία ανα 100gr :
Ενέργεια 1258 kj / 300 kcal
Λιπαρά 2,0 gr
Εκ των οποίων κορεσμένα 0,4 gr
Υδατάνθρακες 30,2 gr
Εκ των οποίων Σάκχαρα 1,3 gr
Εδώδιμες Ινες 29,9 gr
Πρωτεΐνες 25,4 gr
Αλάτι 0,01 gr
Εκτός από κύριο γεύμα μπορούν να συνδιαστόυν σε σαλάτες με άλλα υλικά με υπέροχο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.

Αχιβάδες 500 gr

4,40
Αχιβάδες προ-βρασμένες κατεψυγμένες.    

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 5 Ltr “Βοττική”

29,50
Το Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο «Βοττική» παράγεται από καρπό ελιάς των ποικιλιών πρασινολιά και καρυδολιά, που καλλιεργούμε στους ιδιόκτητους ελαιώνες μας στους λόφους της κεντρικής Χαλκιδικής, στην ευρύτερη περιοχή Πολυγύρου.    Σημειώστε πως για την δημιουργία της «Βοττικής» χρησιμοποιούνται πράσινες ελιές, κάτι που ενισχύει τα αρωματικά χαρακτηριστικά αυτού του λαδιού.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
επιλεγμένα κρασιά

Η igourmet σας προτείνει επιλεγμένα κρασιά
από τον ελληνικό αμπελώνα!

η igourmet επίσης προτείνει

Μουστάρδα με κόκκους 200gr

3,10
Η µουστάρδα ντιζόν του οίκου Beaufor είναι φυσικά κάτι αναπόφευκτα κλασικό για όλες τις κουζίνες και σε κάθε τραπέζι! Χαρακτηρίζεται από την πολύ υψηλή περιεκτικότητά της σε κόκκους µουστάρδας. Η µουστάρδα αυτή υπόσχεται µια δυνατή και γεµάτη γεύση. Χρησιµοποιείται ευρύτατα και υιοθετείται ιδιαίτερα σε διαφορετικές ζεστές χρήσεις. Η µουστάρδα πάντα παραγόταν µε το χέρι. Από το 1850 και µετά οι τεχνικές άλλαξαν. Με την έναρξη της βιοµηχανικής επανάστασης, εµφανίστηκε η µηχανική παραγωγή. Ένας παραγωγός έφτιαξε µια µηχανή που άλεθε, διαχώριζε και κοσκίνιζε ταυτόχρονα. Χάρη στο µύλο, ένας άνθρωπος µπορούσε να φτιάξει 50 κιλά µουστάρδα τη µέρα αντί για 16 ή 17 κιλά µε το χέρι. Από το εργαστήριο περάσαµε στο εργοστάσιο που οι µηχανές του ήταν ατµοκίνητες.

Antipasto Mediterraneo

6,05
Μιξ Αλλαντικών με Αρωμα Μεσογείου Περιέχει: Prosciutto Crudo al Peperoncino, Capocollo, Spianata Piccante, Salame al Peperoncino

Pecorino AL Tartufo

29,50
Πεκορίνο με κομμάτια Τρούφας Ωριμασμένο σε Σπηλιά. Επιτραπέζιο σκληρό τυρί παραδοσιακής συνταγής με πλούσιο άρωμα και χαρακτηριστική αλμυρή, πικάντικη γεύση. Παράγεται αποκλειστικά από παστεριωμένο πρόβειο γάλα.

Μουστάρδα Hot English 200gr

3,10
Η µουστάρδα ντιζόν με πιπερία εσπελέτ αλλά Αγγλική του οίκου Beufor είναι φυσικά κάτι αναπόφευκτα κλασικό για όλες τις κουζίνες και σε κάθε τραπέζι! Χαρακτηρίζεται από την πολύ υψηλή περιεκτικότητά της σε κόκκους µουστάρδας και από την αψάδα της αυθεντικής γεύσης της πιπεριάς εσπελετ. Η µουστάρδα αυτή υπόσχεται µια δυνατή και γεµάτη γεύση. Χρησιµοποιείται ευρύτατα και υιοθετείται ιδιαίτερα σε διαφορετικές ζεστές χρήσεις. Η µουστάρδα πάντα παραγόταν µε το χέρι. Από το 1850 και µετά οι τεχνικές άλλαξαν. Με την έναρξη της βιοµηχανικής επανάστασης, εµφανίστηκε η µηχανική παραγωγή. Ένας παραγωγός έφτιαξε µια µηχανή που άλεθε, διαχώριζε και κοσκίνιζε ταυτόχρονα. Χάρη στο µύλο, ένας άνθρωπος µπορούσε να φτιάξει 50 κιλά µουστάρδα τη µέρα αντί για 16 ή 17 κιλά µε το χέρι. Από το εργαστήριο περάσαµε στο εργοστάσιο που οι µηχανές του ήταν ατµοκίνητες.

Τραγανά πουγκιά με θαλασσινά CC 1Kgr

23,50
Τραγανό πουγκί δεμένο με πράσο. Κρύβει ένα μαγικό συνδυασμό θαλασσινών με λαχανικά.

Βάσεις για Πεϊνιρλί

3,25
Βάσεις για Πεϊνιρλί χωρίς συντηρητικά.

Γαρίδα No3 Αργεντινής 2 Kgr

30,25
Γαρίδες Αργεντινής κατεψυγμένες Νο 3.  

Φιλέτο στήθος πάπιας Γαλλίας

7,808,09
Για βέλτιστη ποιότητα, η Rougié ενσωματώνει πλήρως την παραγωγική διαδικασία πάπιας. Η Rougié εγγυάται επίσης ότι οι επιλογές κρέατος προέρχονται από πάπιες που εκτρέφονται και παχύνονται αποκλειστικά με σπόρους, μέταλλα και βιταμίνες. Όλα τα κρέατά μας είναι εγγυημένα: - Από την παχιά πάπια - 100% γαλλική προέλευση
το blog της igourmet

συνταγές, συμβουλές, ιδέες…